Izberi svojo trgovino
Ground Game Česko
Ground Game Deutschland
Ground Game Worldwide
Ground Game Ireland
Ground Game Polska
Ground Game România
Ground Game Slovenija
Shrani na nakupovalni seznam
Ustvarite nov nakupovalni seznam

POGOJI POSLOVANJA

POGOJI POSLOVANJA
Splošni pogoji poslovanja spletnega nakupovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP). Spletno trgovino GroundGame.si upravlja Herkul, trgovina s športno prehano, Jure Potočnik s.p, Ulica Kneza Koclja, 2000 Maribor

Dostopnost informacij:
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, davčno številko)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitve
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnjen mora biti postopek ob reklamaciji, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Načini plačila:

 • z gotovino ob prevzemu blaga (po povzetju)
 • z nakazilom na račun (po predračunu)
 • plačilo Paypal
 • kreditna kartica

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika.

1. Veljavnost ponudbe
Cene se lahko spremenijo brez predhodne napovedi. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Roki veljavnosti ponudbe so navedeni ob sami akcijski ponudbi.

2. Cene
Vse cene so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga.

Dostava:
Ponudnik bo naročene izdelke, ki so na zalogi dostavil kupcu s GLS Slovenije. Naročila sprejeta do 13:00  bodo poslana še isti dan.
Predvideni rok dobave znaša običajno 1 delovni dan, včasih zaradi posebnih okoliščin tudi dlje (naročila med vikendi in prazniki).

Naročilo nad 60 € je brez stroškov dostave, pri naročilu do 60 € pa je potrebno poravnati še poštnino, ki znaša 4,00 € z vračunanim 22 % DDV (pavšalni znesek).

Dostavo izdelkov vršimo preko dostavne službe GLS Slovenia.

DPD vam pošlje 1. obvestilo preko e-maila ali sms-a o predvideni dostavi in morebitni višini odkupnine.Takoj, ko na dan dostave zjutraj kurir skenira paket se avtomatično pošlje 2. obvestilo, v katerem se nahaja predviden 1-urni časovni okvir za dostavo. Vključuje številko kurirja in oddelka za podporo uporabnikom.

V kolikor je prvi poskus dostave neuspešen je prejemnik avtomatično obveščen preko e-maila ali sms-a. Sporočilo vsebuje povezavo, ki vodi direktno do aplikacije, kjer so na voljo vse možnosti za dostavo in prejemniki lahko sami izberejo možnost, ki jim najbolj ustreza. Paketna služba si pridružuje pravico paket dostaviti v treh poizkusih.

GLS je zelo prilagodljiv. S kurirjem se lahko dogovorite za drug naslov dostave ali za prevzem paketa v GLS paketni trgovini.

Paketne trgovine se nahajajo na nekaterih poštah in bencinskih servisih Petrol. Paket je možno prevzeti v času obratovanja GLS paketne trgovine z veljavno osebno izkaznico ali potnim listom. Paket dvignete s prejeto kodo za prevzem.

Postopek nakupa:
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po el. pošti ali po telefonu o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je nepreklicno sklenjena.
Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira in pošlje.

Reklamacija blaga in vračilo blaga:
Reklamacija blaga: kupcu pripada pravica, da reklamira prejeto blago. Prav tako lahko reklamira tudi blago, ki je bilo uničeno ali poškodovano ob prevozu. V tem primeru ponudnik opravi zamenjavo izdelka na svoje stroške. V primeru, da je poškodba na pošiljki nastali zaradi prevoza vidna, lahko kupec takšno pošiljko zavrne takoj pri dostavi. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.
Vračilo blaga: kupcu pripada pravica,da v 15 dneh vrne kupljeno blago brez kakršne koli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vračanju kuplenega blaga (morebitni stroški poštnine). Blago je potrebno v primerni embalaži poslati na naslov:

Herkul, trgovina s športno prehrano in opremo, Jure Potočnik s.p., Ulica Kneza Koclja 11, 2000 Maribor.

Izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani v originalni embalaži. Priložen mora biti originalen račun ter TRR pošiljatelja (številka, enota banke). Ponudnik vrne celotno kupnino brez stroškov poštnine najkasneje v 15 dneh od prejema vrnjenega blaga.

Pravica do zasebnosti:
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Varstvo podatkov

Varstvo podatkov v podjetju Herkul, trgovina s športno prehrano in opremo jemljemo zelo resno. Kupec se lahko o načinu in obsegu shranjevanja osebnih podatkov podrobno seznani pod rubriko „Varovanje zasebnosti“, ki se nahaja skrajno spodaj na naši spletni strani.

Podjetje Herkul na spletni strani uporablja tudi t. i. „piškotke“, majhne tekstovne datoteke, ki omogočajo ponovno prepoznavanje uporabnika in olajšujejo uporabo spletne trgovine. Več informacij o piškotkih je na voljo v naši politiki varstva podatkov.

Kupec ima vedno pravico do brezplačnega vpogleda v svoje osebne podatke, ki so shranjeni pri upravljavcu podatkov. Informacija o shranjenih podatkih se lahko posreduje v pisni obliki ali zahtevate vpogled v vašem registriranem računu.  Vlogo za pridobitev informacij o shranjenih podatkih je potrebno nasloviti na Herkul, trgovina s športno prehrano in opremo, Jure Potočnik s.p., Ulica Kneza Koclja 11, 2000 Maribor, ter ji obvezno priložiti aktualni izpisek iz poslovnega registra.

Kupec lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje v zvezi s shranjevanjem njegovih osebnih podatkov ali pa od upravljavca zbirke osebnih podatkov, pri katerem so njeni osebni podatki shranjeni, zahteva popravek podatkov. V ta namen zadostuje elektronsko sporočilo na info@herkul.eu. V primeru preklica kupčevega soglasja za shranjevanje in obdelovanje osebnih podatkov, kupec storitev spletne trgovine ne more več uporabljati.

Kupec je nadalje seznanjen, da varstva podatkov pri prenosu podatkov prek spleta glede na trenutno stanje tehnologije še ni mogoče popolnoma zagotoviti. Stranka v tem oziru sama skrbi za varnost podatkov, ki jih posreduje prek spleta.

Naša politika varstva podatkov se nahaja na: ''Varovanje zasebnosti''.

Odveza odgovornosti:
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cene spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Sklepanje pogodb:
Vse pogodbe med ponudnikom in uporabnikom morajo biti sklenjene v slovenskem jeziku.
Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika.
Uporabnik lahko od ponudnika zahteva vpogled v pogodbe (naročila), ki jih je sklenil s ponudnikom v preteklem obdobju. Ponudnik bo kupcu posredoval željene pogodbe takoj po prejemu njegove zahteve. Zahtevo za vpogled v prejšnje pogodbe lahko uporabnik pošlje na email: info@herkul.eu

Pritožbe in spori:
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnik:

Preko telefona: 031 225 100
Preko Emaila: info@herkul.eu
Ali pismeno na naslov : Herkul, trgovina s športno prehrano in opremo, Jure  Potočnik s.p., Ulica Kneza Koclja 11, 2000 Maribor .
Ponudnik bo v 5 delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadalnje obravnave postopka.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam prijetno nakupovanje in hvala za zaupanje.

pixel